Wat is paranormaal begaafd?

Wat is nou eigenlijk de betekenis van paranormaal begaafd?

Wanneer je de woorden afzonderlijk opzoekt in een woordenboek vind je het volgende

Paranormaal betekent: Naast de normale verschijnselen voorkomend

Begaafd staat voor: Met aanleg voor iets

Samengevat staat dat dan voor; aanleg hebben voor het waarnemen van verschijnselen die je niet kunt waarnemen met je normale zintuigen.


Hoe weet je dan of je paranormaal begaafd bent en wat voor soort situaties kun je dan waarnemen?

Ik ben ervan overtuigd dat ieder mens paranormaal begaafd is. Ik weet vanuit mijn helderweten dat ieder mens het talent bezit om gebruik te maken van de zintuigen; heldervoelen, helderweten, helderzien, helderhoren enz.

Het is per persoon verschillend welke gave het sterkst ontwikkeld is. De ene persoon krijgt boodschappen binnen via helderweten, een ander weer via heldervoelen of via helderzien.

Je weet dat je paranormaal begaafd bent wanneer de boodschappen die je binnenkrijgt kloppen, zonder dat je het via je ‘normale zintuigen’ kon weten of beargumenteren.

Wanneer jou dat regelmatig overkomt dan is de kans heel groot dat je paranormaal begaafd bent


Verschillende gaven

De meeste mensen hebben 2 of 3 sterker ontwikkelde gaven. Helderzien en heldervoelen zijn de meest bekende en meest voorkomende. 

Wanneer je helderziend bent zie je boodschappen als het ware als een filmpje in je hoofd. Je kunt het ook vergelijken met terugdenken aan bijvoorbeeld je vakantie en je voorstellen hoe het eruitzag. Heel vaak is het zo dat de ‘taal’ van het helderzien een symbolische taal is, en die is voor elk persoon verschillend en uniek. 

Bij heldervoelen gaat het verkrijgen van de boodschappen via gevoelens. Je voelt dan bijvoorbeeld heel sterk aan dat je rechtsaf moet slaan ipv links, zonder een aanduidbare reden. Of je voelt dat iemand erg verdrietig is of boos. Ook kun je de energie in ruimtes en dieren ‘lezen’ via je heldervoelen.

Helderweten is zwaar onderschat. Vooral omdat dit zo sterk lijkt op je eigen denken of gedachten, dat het er moeilijk van te onderscheiden is als je je er niet bewust van bent of wanneer je er niet mee bezig bent. Bij helderweten komen de boodschappen via je weten binnen. Je weet dan bijvoorbeeld dat iemand een slechte band heeft met zijn vader of moeder of de datum waarop iemand gaat bevallen. 

Je weet het zonder dat je het had kunnen weten via je ‘normale weten’.

Wanneer je boodschappen binnen krijgt vanuit jouw helderhoren dan zul je letterlijk een stem horen, iemand verteld je iets of geeft je een antwoord op een vraag. Je kunt dit horen als een stem in je hoofd klinkend in het gebied aan de binnenkant van je schedel in de buurt van je oren  (lijkende op een gedachte)  maar ook letterlijk met je oren horen. Soms komt het zomaar vanuit het niets, zonder dat je een foto leest of een consult geeft. 

Net als met bijvoorbeeld voetballen kan het helpen om te gaan trainen. 

Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het je af gaat. Geloven in jezelf en in je kunnen zorgt ervoor dat je zekerder wordt en dat je ratio niet zoveel weerstand geeft.

Het is het belangrijk dat jij je energetisch systeem schoon en in vorm houdt. Laat je daarnaast ook regelmatig schoonmaken door bijvoorbeeld een magnetiseur of reikimaster zodat je niet met ‘energetische rommel’ rondloopt.

In mijn e-book vertel ik je precies hoe je daar ook zelf mee aan de slag kan gaan.

Liefs,

JolandaOver de schrijver
Reactie plaatsen