Wat zijn chakra's


Chakra’s zijn punten in het lichaam waar energiebanen bij elkaar komen. Ze geven je levenskracht en zijn bepalend voor de werking van je paranormale gaven. Chakra betekent ook wel cirkel of wiel. De levensenergie stroomt binnen via je hoogste chakra, ook wel je kruinchakra genoemd.
Er bestaan veel verschillende zienswijzen van het chakra-stelsel. In dit artikel wordt de westerse kijk op de chakra's uitgelegd.


Hoeveel chakra's zijn er?

De meeste mensen denken dat er 7 chakra’s zijn, maar een mens heeft ontelbare chakra’s in zijn of haar energetisch systeem. Alleen al in je mond zitten meer dan 80 chakra’s.
Ook in je armen en benen zitten veel kleine chakra’s die ervoor zorgen de energie via de energiebanen in de uiterste puntjes van je systeem te krijgen.


De 7 hoofdchakra's


Zo breng je je chakra's in balans

Wanneer je chakra’s, één of meerdere uit balans zijn dan stagneert de energieomloop en kan je klachten gaan ervaren. Dit kunnen lichamelijke, geestelijke en emotionele klachten zijn die vaak aan elkaar gerelateerd zijn.
Je energetisch systeem kan uit balans raken door gebeurtenissen in je leven die indruk op je maken, ziekte en karma vanuit een vorig leven.

Om je chakra’s weer in balans te krijgen is het zaak om op te gaan ruimen. Dit kun je doen aan de hand van yoga of mediteren, handig is om hierbij te kiezen voor de kundalini-vormen. Ook sporten of ontspanning zoeken kan goed helpen. Voel vooral waar jij mee resoneert, dat is belangrijker dan dat wat goed voor de buurvrouw werkt.

De TRIP energieboost is een APK voor je energetisch systeem. Je kunt deze methode telkens weer herhalen om niet alleen je energetisch systeem en chakra’s op te ruimen maar ook te onderhouden.

Reactie plaatsen
This area can be filled with content!
This area can be filled with content!