3e Chakra - Zonnevlechtchakra


Je derde chakra bevindt zich ook in je buik, in het gebied net boven je navel tot ongeveer de onderkant van je ribbenkast.

Het straalt de kleur geel uit en is verbonden met het element vuur. Hier zetelt je kracht en zelfvertrouwen.

In dit chakra bevindt zich jouw energiecentrale. ‘Hemel en aarde’, gevoel en ratio komen in dit chakra samen om vorm te geven aan onze ideeën. Hier geef je vorm aan wat je denkt en hoe dat voelt, en voel je of het klopt bij jou of niet.


Werking van het 3e chakra – Zonnevlechtchakra

Bij een fijne werking: Kracht en zelfvertrouwen

Bij een verstoorde werking: Lage eigenwaarde, gevoel van schaamte,  Niet kunnen ontspannen en emotioneel instabiel.

Gebied: Wilskracht, macht, ego

Fysieke connectie: Maag, galblaas, lever, spieren en gewrichten.


Klachten die bij het 3e chakra horen

Mogelijke psychische klachten die je kunt ervaren: Doemdenken en te  veel beren op de weg zien, zodat je niet meer de zin en de wil hebt  om dingen op te pakken en of af te ronden. Weinig energie in zijn  algemeen. Het gevoel alleen nog maar ‘op de bank te willen  hangen’.

Mogelijke fysieke klachten: Verstoring van spijsvertering,  immuunsysteem. Storingen in het bloed zoals suikerziekte en hoge  bloeddruk.

Je energetisch systeem heeft talloze chakra’s. Chakra’s zijn punten in het lichaam waar energiebaan bij elkaar komen. Er zijn 7 hoofdchakra’s volgens de Westerse kijkwijze. Chakra’s geven je levenskracht en zijn bepalen voor de werking van je paranormale gaven.
Reactie plaatsen

This is your simple USP!

This area can be filled with content!

This is your simple USP!

This area can be filled with content!