1e Chakra - Wortelchakra

                 

Je 1e chakra, oftewel je Wortelchakra, bevindt zich diep in je bekken, ongeveer waar je stuitje ook zit. 

Het straalt de kleur rood uit en is verbonden met het element aarde.  Hier zetelt je basis.

Het wortelchakra zorgt ervoor dat we stevig met onze voeten op de  aarde blijven staan. Het geeft ons een basis en fundament. Dit chakra  helpt je gronden. Wanneer je gaat mediteren, werken met energie of vanuit welke spirituele kracht dan ook, is het verstandig om een  verbinding te maken met dit chakra, zodat je niet het wijde universum  in vliegt.  Werking van het 1e chakra - Wortelchakra

Bij een fijne werking: Je leeft in het hier en nu, je voelt je over het  algemeen zeker en veilig  

Bij een verstoorde werking: Je ervaart angst, weinig daadkracht,  volharding en discipline  

Gebied: Overleving, zelfbehoud  

Fysieke connectie: Benen en voeten, darmen. Klachten die bij het 1e chakra horen

Mogelijke psychische klachten die je kunt ervaren: Gevoelens van  woede. De neiging tot geweld of andere manier van negatief uiten.  Weinig discipline en motivatie.  

Mogelijke fysieke klachten: Allerlei gewrichtsklachten en spierklachten  door gebrek aan eigenwaarde. In contact met dit chakra betreft het  vaak benen, voeten, knieën, heupen en onderrug. Gebitsklachten. 

Je energetisch systeem heeft talloze chakra’s. Chakra’s zijn punten in het lichaam waar energiebaan bij elkaar komen. Er zijn 7 hoofdchakra’s volgens de Westerse kijkwijze. Chakra’s geven je levenskracht en zijn bepalen voor de werking van je paranormale gaven.

Reactie plaatsen
This area can be filled with content!
This area can be filled with content!