Te veel bezig met anderen

20 juli 2022


Te veel bezig met anderen


Waarom ben ik te veel bezig met anderen?

Het valt je zelf al een tijdje op. Je bent te veel bezig met anderen.

Het is zelfs zo erg dat je vrienden het tegen je gaan zeggen. Om je heen hoor het steeds dat je jezelf op nummer één moet zetten, maar dit lijkt wel een onmogelijke taak.

Jij vindt het belangrijker wat een ander van jou vindt dan je eigen mening en dus zorg je dat je altijd goed voor de dag komt, let op wat je zegt en altijd zorgt dat een ander niets tekortkomt.

De reden dat je dit doet is een lage eigenwaarde. Die lage eigenwaarde probeer je op te vullen met de mening van een ander. Iets wat helemaal niet kan. Het heet niet voor niets eigenwaarde. Hoe hard je het ook probeert, het gat zal nooit gevuld worden.

 

Is te veel bezig zijn met anderen slecht

Te veel is meestal niet goed van wat dan ook wordt er wel gezegd. Te veel met anderen bezig zijn hoeft niet per se heel verkeerd te zijn, als je er zelf maar geen schade aan ondervindt. Daarnaast moet het (onbewuste) doel niet je eigenwaarde eruit willen halen zijn.

Herken je je in één van bovenstaande zinnen, dan is het zaak om jezelf eens goed onder de loep te nemen.

                                                                                                                                                          

Hoe kun je minder met anderen bezig zijn?

Wil je minder met anderen bezig zijn, ga dan op zoek naar de onderliggende emoties die er bij je geraakt worden.

Want alles wat jij voelt is van jou, toch? Her en erken de emoties en doorvoel ze. Hoe vaker je dit doet, hoe meer je uitwerkt, minder je met een ander bezig bent en hoe meer eigenwaarde je krijgt.

 

Hoe laat je je eigenwaarde nog meer groeien?

Door elke emoties die je voelt te gaan herkennen en te gaan doorvoelen kom je in acceptatie met dat wat is. Dit geeft rust, balans en ja, steeds meer eigenwaarde. Je ego strijd houdt op en emoties hebben veel minder grip op je.

Je gaat vanzelf merken dat je niet meer te veel met een ander bezig bent, maar des te meer met jezelf. Uiteindelijk ben je hier op aarde voor jezelf.

Reactie plaatsen

This is your simple USP!

This area can be filled with content!

This is your simple USP!

This area can be filled with content!