Onzeker over uiterlijk

Onzeker zijn over je uiterlijk. Hier komt het door!

De spiegel is bij voorbaat niet je grootste vriend. Op feestjes zien anderen er altijd leuker en beter uit dan jij en wanneer je door de winkelstraat loopt weet je zeker dat iedereen je nakijkt. En niet omdat je ze jou nou zo'n lekker dingen vinden.

Althans, dat is wat jij er in je hoofd van maakt. Herkenbaar?

Je voelt je al jaren onzeker over je uiterlijk en alles wat je al geprobeerd hebt heeft niet geholpen. Positief over jezelf denken. Je er niets van aantrekken. Een andere stijl kleding, en daarna vooral wijdere kleding. Het hielp allemaal vooral niet.

Altijd blijft maar dat stemmetje in je hoofd die jou in minder dan 1 seconden volkomen omlaag haalt.

Hoe kijk je naar jezelf?

Om eerlijk te zijn vind je jezelf ook echt niet mooi. Je vindt je billen te dik, of te dun. Je armen te lang en je romp te kort. Een beetje meer spieren zou echt niet verkeerd zijn en dan hebben we het nog niet eens gehad over al die kilo's die er nog af moeten.. of juist heel welkom zijn.

Dit soort gedachten komen door een emotie. Want je gedachten zijn over het algemeen de in woorden gevatte wil van je emoties.

De emotie die onder het onzeker zijn over je uiterlijk ligt is ontevredenheid. Je kunt niet accepteren dat is wat is, en hierdoor ontstaat een (erg) lage eigenwaarde. Veel mensen die een lage eigenwaarde hebben gaan hun eigenwaarde uit de mening van een ander halen.

Hoe zien anderen jou?

Het grappige is dat een ander jouw extra ribbel, je iets te lange neus of die dunnen billen niet eens echt opmerken. Misschien zien ze het wel, maar voor hen word jij er niet anders van.

Draai het maar eens om. Hoe kijk jij naar een ander? Ja, je ziet die te dunne beentjes van je collega wel, maar zorgt dat ervoor dat je niet supergezellig samen kunt werken?

Daarnaast vormt die ander zijn of haar mening over jou vanuit zijn of haar perspectief. Het zegt dus precies niets over jou.

Jezelf omarmen zoals je bent

De oplossing voor je onzekerheid over je uiterlijk is dus eigenlijk heel simpel.
Als je gedachten ontstaan door de emotie ontevredenheid, ga je dan maar zo voelen. De mens is zo geneigd om gevoelens die vervelend zijn weg te drukken, want zo is het je immers geleerd, terwijl je ze juist moet omarmen. Het is namelijk wat je voelt. Zolang je het weg blijft drukken, blijft de emotie bestaan. Wanneer je de emotie toelaat accepteer je wat is, en ga je merken dat de strijd van het niet willen voelen verdwijnt tegelijk met je onzekerheid.

Geef het de tijd die het nodig heeft. Soms duurt het een dag, soms duurt het een week en soms een jaar.

Tips & tricks om niet meer onzeker te zijn over je uiterlijk

- Stop met positieve gedachtes over jezelf te verzinnen

- Begin met de emoties te doorvoelen die onder je onzekerheid over je uiterlijk liggen

- Besef dat de mening van een ander gestoeld is op zijn of haar perspectief

- Kies voor wat jou blij maakt, dan is dat ook wat je uitstraalt. "knap-zijn' is uiteindelijk een energetische aangelegenheid.


Reactie plaatsen

This is your simple USP!

This area can be filled with content!

This is your simple USP!

This area can be filled with content!