Jezelf TOP vinden, dat zouden we veel vaker moeten doen!
07 april 2019 

Jezelf TOP vinden, dat zouden we veel vaker moeten doen!

We leven in een maatschappij waarin het heel belangrijk is wat voor auto je rijdt, in welk huis je woont, welke kleding je draagt en waarom je van een bepaalde muziekstijl houdt.

Als we niet uitkijken vergeten we, omdat het zo belangrijk lijkt wat de ander ergens van vindt, wat we zelf echt leuk vinden. Deze macho-cultuur zorgt ervoor dat we steeds meer vervreemden van onszelf en zelfliefde op een heel laag pitje zetten.

Daarnaast zorgt de huidige maatschappij er ook nog eens voor dat we het heel druk hebben. Naast onze baan en huishouden, zijn er kinderen om op te voeden, vrienden om mee te borrelen, klussen die gedaan moet worden. En dan hebben we het nog niet gehad over de Social Media die we bij moeten houden. Als dat allemaal klaar is, is het tijd om te gaan slapen en de volgende dag met allerlei verplichtingen breekt weer aan. Heb jij nog tijd voor jezelf? Maak je er eigenlijk wel tijd voor?

Misschien merk jij ook wel eens dat je jezelf niet meer zo leuk vindt? Of vergelijk jij jezelf met iemand waar je tegenop kijkt? Bijvoorbeeld een influenzer op Instagram, voetballer Memphis Depay of een model op de catwalk van de dikke merken. Kom jij dan niet als een winnaar uit de bus?


Hieronder 6 tips om meer van jezelf te houden. 


  1. Vergelijk jouw backstage nooit met het podium van een ander. Omdat je niet weet hoeveel moeite het de ander kost om daar te staan 'shinen'. En die ander weet dat ook niet van jou. 'Shine' op je eigen podium! En zorg dat de energie die jij in jouw backstage steekt de moeite waard is.
  2. Liefkoos jezelf 
    Neem een moment voor jezelf. Zorg dat niemand je kan storen. (telefoon dus even uit) Ga lekker zitten en aai jezelf over je hand. Het voelt eerst even raar, maar zorg ervoor dat je de liefkozing bewust ervaart en je merkt direct het effect! Je voelt je geliefd.
  3. Durf jezelf te zijn Draag die (te) gekke broek, gewoon omdat jij hem mooi vindt. Wanneer je twijfelt, omdat je bang bent dat mensen er iets van vinden, draai de gedachte in je hoofd dan om: Je gaat toch niet de broek dragen die de buurvrouw mooi vindt, en jij niet?
  4. Wees mild naar jezelf We zijn vaak heel hard naar onszelf toe. Probeer eens naar jezelf te kijken door de ogen van een ander. Als iets niet lukt of je bent ontevreden over jezelf: geef dan jezelf het advies of de feedback die je ook aan een ander zou geven.
  5. Doorvoel je emoties. Laat alle ruimte voor de emoties die er zijn, ook de ongewenste. 
  6. Verwen jezelf Geef jezelf cadeautjes, overlaad jezelf met complimentjes, boek eens een massage omdat je zo leuk bent. En zeg zo vaak mogelijk tegen jezelf dat je van jezelf houdt. Als ons onderbewuste dit heel vaak hoort dan gaat het dit geloven en wordt het de waarheid. It's as simple as that.


In de TRIP Community kan je op je eigen tempo aan de slag met alle bovenstaande punten.

Je krijgt toegang tot al mijn trainingen, meditatie, replays van online membersessies, webinars en meer dan 100 artikelen voor met DIY tips! 

Meer weten? Hier lees je alle details


Liefs,

JolandaOver de schrijver
Reactie plaatsen