Invullen wat een ander denkt

Veel mensen doen het…

Invullen wat anderen denken.

Misschien ken je iemand in je naaste omgeving die dit doet of doe je het zelf.

Het is in ieder geval een erg menselijk trekje. Maar helpt het je?

Over het algemeen niet.


Wanneer iemand het bij jou doet herken je het meestal aan dat die persoon jouw zinnen afmaakt, terwijl jij nog aan het praten bent.

Maar het kan ook zijn dat jij degene bent die invult wat een ander denkt. Het kan zelfs zo zijn dat je je hier helemaal niet bewust van bent. Wat je doet is een wereld creëren die er helemaal niet is.

Want iets is pas zo, als het zo is. Wanneer het gezegd wordt of wanneer het tot uiting komt.


Stel jij vindt dat je een paar kilootjes te zwaar bent. Dat is het perspectief van waaruit jij jezelf bekijkt. Bijna automatisch denk je dat iedereen dit nu vindt, los van het feit dat het ook maar iets uitmaakt. Je loopt in de winkelstraat langs een terrasje en je merkt op dat er 3 personen zijn die jou bekijken. Direct denk je aan die extra kilo’s die je in jouw ogen overal op je lichaam ziet en je weet zeker dat de 3 personen die jou nakijken ook die extra kilo’s zien en dat ze je daardoor niet mooi en leuk vinden.

Want dat is wat jij invult wat zij denken.

Echter je hebt geen idee of dit de waarheid is. Hebben ze het echt gedacht? Of dachten ze iets heel anders? Misschien bewonderden ze je billen wel of vonden ze je sneakers erg leuk.

Terwijl jij je dag verder gaat met het nare gevoel van de extra kilo’s en hoe mensen daardoor over jou denk in jouw gedachten, denken de 3 personen op het terras de rest van de dag waarschijnlijk helemaal niet meer echt aan jou.

Los van het feit dat die extra kilo’s totaal niets zeggen over wij jij als persoon bent, trek je jezelf alleen nog maar verder naar beneden door de gedachten van andere mensen alvast in te vullen.

En wat heb je eraan? Wat voegt het voor je toe?

Totaal helemaal niets.

Dus …. Stop er mee. Straal uit wie jij bent.

Laat je kracht zien.

Je bent goed zoals je bent.

Want alles wat je bent is al 100%


Liefs,

Jolanda

Over de schrijver
Reactie plaatsen