Ik voel me moe en down

Moe ben je … en zo down

Het lijkt met de tijd steeds erger te worden.  

Heel eerlijk kan je je niet eens meer herinneren hoe het ook alweer voelde om zonder zorgen, fit en energiek door het leven te gaan.

Alsof je in een vicieuze cirkel zit waar je niet meer uit komt en de enige weg die er nog is, is de spiraal naar beneden.

De precieze reden of aanleiding is je eigenlijk ook een groot raadsel. Ja, er spelen wel wat dingen, maar je kan je niet voorstellen dat dat de oorzaak is van je vermoeidheid en depressieve gevoel.

Ook de huisarts kan niets vinden en een bloedonderzoek wijst uit dat je kerngezond bent. Je klachten zijn en blijven onverklaard.  Moedeloos word je ervan. Er moet toch een reden voor zijn dat je je zo uitgeput voelt?

Die reden is er. Waarschijnlijk niet zo voor de hand liggend als je dacht. Maar de oorzaak kan wel eens liggen in je aangeleerde overtuigingen en oude emoties die jouw energetisch systeem vervuilen.

 

Leef jij je eigen leven, of houd je altijd een beetje rekening met de mening van een ander?

Trek jij je wat aan van wat een ander vindt?

Ben je snel geëmotioneerd of van de kaart en staan de tranen jouw snel in de ogen?

Weet jij nooit goed wat je precies wilt in het leven?

Voel jij je vaak verdrietig of boos, maar mag je dat eigenlijk niet voelen van jezelf?

 

Dan is de kans heel groot dat jij volgens aangeleerde overtuigingen leeft en heel veel oude emoties in je systeem hebt opgeslagen.

Doordat je constant leeft volgens de overtuiging van een ander en niet doet wat je zelf graag wilt word je heel erg moe. Omdat je je emoties steeds weg druk in je systeem leer je niet om ze toe te laten en te voelen waardoor je ze opslaat in je energetisch systeem. Hierdoor voel je je de hele tijd down en depressief.

 

Tijd dus om de cirkel te doorbreken.

Ga eens goed na wat jouw aangeleerde overtuigingen zijn.

Wat heb je meegekregen in je opvoeding, vanuit je omgeving of van jezelf wat helemaal niet bij jou past? Neem afstand daarvan en ga die dingen doen die jij in diepste wezen wilt.

Bekijk eens objectief hoe jij met emoties omgaat. Sta eens toe dat je je verdrietig of boos voelt en ga lekker in dat gevoel hangen, net zo lang tot de emotie doorvoeld is.

Je zult merken dat dit enorm oplucht.

Langzaamaan ga je je weer fitter en energieker voelen en lukt het je om uit het dal weer omhoog te klimmen.


Wil jij op een dieper niveau aan de slag met je vermoeidheid en depressieve gevoel?

In mijn e-book: In 5 stappen leren leven vanuit je spirituele kracht,  vertel ik je welke stappen je moet nemen om weer bij jouw kern en jouw waarheid aan te komen.


Liefs,

Jolanda

Over de schrijver
Reactie plaatsen