Hoe kan het toch dat je je alles zoveel aantrekt?
02 augustus 2022 

Hoe kan het toch dat je je alles zoveel aantrekt?

Het is vaak zomaar raak.

De buurvrouw zegt tegen je dat er moe uitziet. Een collega zegt tegen je dat ze jouw nieuwe schoenen niet zo leuk vindt. Je manager geeft aan dat je je werkzaamheden niet correct uitvoert en wil graag verbetering zien.

Op zich zijn dit geen zaken om je heel druk over te maken, maar je doet het toch. Je denkt vaak bij jezelf; ‘Waarom trek ik me alles te veel aan?’

Voor je het weet gaan je gedachten er mee aan de haal, en aan het einde van dag voel jij je sip, boos of verdrietig. Het voelt alsof je op alle vlakken afgewezen wordt en als je niet oppast koppel je er ook nog aan vast dat je helemaal geen leuk persoon bent.


Weet je hoe dit komt?

Het is een emotie die bij jou geraakt wordt. Een gevoel.

Vervolgens gaan je gedachten zich er ook mee bemoeien. Een emotie is iets wat je voelt, je gedachten zijn de vertaler in woorden van dat gevoel.


De kunst is om te ontdekken welke emotie er geraakt wordt.

In dit geval zal dat in de buurt komen van betekenisloos, overbodig, niet goed genoeg voelen, je waardeloos of minderwaardig voelen. Kortom, het raakt je eigenwaarde.

Zolang jij niet volledig en voor 100% kunt accepteren wie jij bent, dan zal altijd deze emotie getriggerd worden.


Jij bent zelf 100% verantwoordelijk voor dit gevoel.

Niet die ander die iets zegt tegen of over je, maar jij.

 Accepteer wie jij bent, want je bent nu eenmaal wie je bent. Niet meer, niet minder.

Wanneer je deze kunst onder de knie krijgt, zul je merken dat je steeds minder last hebt van wat een ander zegt of vindt en het je gewoon niet meer aantrekken.

Door je emoties toe te laten en te erkennen hoef jij nooit meer;  ‘Waarom trek me alles te veel aan?’ als gedachte door je hoofd te laten gaan.


Wil jij hier wat dieper op ingaan en er echt mee aan de slag gaan?

In mijn e-book: In 5 stappen leren leven vanuit je spirituele kracht, leg ik je stap voor stap uit hoe je dit zelf kan doen!


Liefs,

Jolanda


Over de schrijver
Reactie plaatsen